Čini se da nije lagano prijeći sa fantazije na stvarnost, iako sa stvarnošću već godinama živim. Možda baš zato. Kako biti nježan i grub u isto vrijeme. Reći stvarnost, a ne ogoliti onog konkretnog svijetu.

Možda sa strane fikcije.

Nezadovoljstvo žene u stvarnom svijetu gdje susreće svog dragog u njegovim svakondevnim aktivnostima može biti strašno veliko ako svog dragog uzme pod lupu i usporedi ga s idealom. Kao što mi, drage stvarne žene, rijetko možemo stati bok uz bok protagonistici muških fantazija. (One stvarne koje to mogu, najčešće završe drugdje, ne među policama punim prašine i površinama punim suđa:) Tako ni stvarni mušarci ne prolaze najbolje bok uz bok gospodinu Pravom.

Gledamo nizove serija gdje nesretne protagonistice prolaze kroz more stvarnih muškaraca i odbijaju ih zbog niza proizvoljnih razloga da bi došli do gospodina Pravog.37431c40474569e44161a83d8d1e06bd

Gospodin Pravi, onaj koji prođe sve hirovite testove koji bi mogli parirati onima kad se zabijaju auti u zidove da se provjeri sigurnost putnika, stoji uspravan, muževan, stoičan i pomalo nedokučiv dok čeka da njegova draga dođe do oltara i kaže da.

Taj magični da je vrlo važan jer nakon njega se sva svjetla gase i gubimo našu protagonisticu iz vida u moru strasti i užitaka koje bi nam bilo malo neugodno gledati izbliza sad kad je društvo odobrilo njihovu zajednicu.

Susrećemo je tek mnogo kasnije, malo puniju, malo raščupaniju, po mogućnosti okruženu skakanjem bučne djece. Izgleda umorna, glas joj je kreštav i komična je u svom pokušaju da održi red, nametne disciplinu i počisti kuću. Njezin gospodin Pravi se pretvorio u gospodina Zaposlenog koji nema vremena pačati se u prizemne stvari poput vješanja veša. U međuvremenu povremeno pita gdje su mu čarape i kad će jelo.

tumblr_mv22k3cfWo1qdqrpco3_500U predjelu fikcije ona je komičan lik. Netko koga se ne uzima previše ozbiljno jer ionako više nije glavni lik. Ona je postala kulisa, pozornica za dječju dramu, ili okosnica obiteljske drame. Njezina vlastita drama je uvijek ona njezine obitelji.

U stvarnom svijetu se ona gleda u ogledalo i povremeno pita bi li sve to izgledalo drukčije da je izabrala nekog drugog i da li je ustvari naišla na gospodina Pravog ili se netko stvaran uspio podvući pod njegovu etiketu.

Na kraju se opet nismo dotaknuli stvarnog muškarca. Možda u nekom kasnijem postu postanem dovoljno odvažna da dotaknem njegovo viđenje svijeta.