mjesec i žena

Na tribini Mjesečeva svjetlost koja pokreće novu žensku fantastiku u knjižnici Sesvete 22. 10. 2015. nam je bilo odlično. Raspravljalo se, pričalo i objašnjavalo. Tri izvrsna romana su predstavljena (među njima i moj uradak).

Sjedila sam do Milene Benini, naše SF legende koja je podijelila svoje planove za nastavak Svećenice mjeseca, fandomu, kritici i pisanju na engleskom.

Mihaela Marija Perković je predstavila svoj roman Morina koji je bio s nama u duhu i planove za njezine realizacije u raznim medijima. Držimo joj fige da njezina junakinja zaživi, makar na tamijoj strani noći, neću odavati više.

Meni je bilo čudno biti predstavljena iz usta Ivana Babića, voditelja književnog četvrtka koji prati moj književni napredak otkad nije bilo ničeg osim par pjesama između školskih bilježaka. Neobično je bilo i složiti se s Milenom Benini, čiju sam Djecu kaosa čitala u osnovnoj, oko Zagorke i Ursule le Guin. Malo smo se našalili s nevidljivom knjigom od Mihaele Marije Perković koja ona odlučno vodi kroz izazove noći.

Sve u svemu bilo je fino i poučno. Nadam se da ćemo ponoviti ovako ugodno druženje uskoro, a za vas, dragi čitatelji, kritičari i fandomaši, trk u čitanje, razotkrijte taj mjesec koji drži naše protagonistice pomalo nepredvidljivima i izvan ravnoteže.

Sastojci uspješnog recepta:

3 spisateljice: Milena Benini (legenda), Mihaela Marija Perković (fandomašica) i Iva Šakić Ristić (debitantica)

1 voditelj: Ivan Babić (pjesnik, knjižničar, urednik riječnika i neumorni pobornik pjesnika)

publika: pažljiva i s pametnim pitanjima

3 romana: Svećenica mjeseca, Morina i Prolaz za divljač.

Promiješajte i uživajte u zamamnim aromama.

Fantastične cure i decko

Slijeva na desno: Iva Šakić Ristić, Milena Benini, Mihaela Marija Perković, Ivan Babić