Popis objavljenih priča:

 1. Oružje poslano od boga, Trenk, Putnik, je predstavljen Izabeli, Dami od Dentolynea, bivšoj Princezi Zemlje. Prvo objavljivanje u Siriusu B kao priča sa zadnje stranice. Objavljeno u Siriusu B 27, 2016.
 2. Kavez u kavezu, žena je oteta od aliena i zatočena na dalekom planetu, ali njene nevolje počinju tek kad oni odu. Uvod u događaje Prolaza za divljač. Objavljeno u Ubiq 18, 2016.
 3. Uspavani princ, bajka o tvrdoglavoj princezi koja spašava uspavnog princa, ali rezultat nije ono što je zamišljala. Objavljena u Ubiq 17 2015. pod mojim novim imenom Riva Zmajoki.
 4. *Maslačkovi padobranci, je malena priča o vili i njezinim krilima, ona najavljuje niz bajkovitih prikaza magičnih bića na malo drugačiji način. To je ujedno i moja prva priča objavljena u Republici 2015. godine.
 5. Tup nož, kratka priča o lovkinji i gubitku djeteta. Objavljena je u Zarezu 2015. godine.
 6. Sjećanje u kostima, priča o dvije princeze koje lete na svemirskom brodu među zvijezdama, usmjerene prema nepoznatom novom planetu. Objavljena je u Ubiq-u 2015. Ona je prva razotkila potku novog svemira.
 7. Prolaz za divljač, moj prvi objavljeni roman je ugledao svjetlo dana 2015. pod vodstvom Mihaele Marije Perković i u izdanju Sfere. Roman prati Bijelu Nevjestu i njezino prelaženje raznih zidova u sebi i izvan da bi pronašla svoje ime i mjesto u svijetu podjeljenom po pola.

  P1110620.JPG.opt410x307o0,0s410x307

  Moja bibliografija, za one koje zanimaju detalji

 8. No Shelter In Death, priča napisana na engleskom na Mihaelin poticaj, objavljena je u Parseku 2015. Također je otputovala, ovaj put do Poljske. Nadamo se odjecima. Sama priča prati jednog samoprozvanog princa na putu ka novom planetu. Priča se naslanja na priču Sjećanje u kostima.
 9. The Bonds Of Magic, engleska verzija priče Magični okovi je objavljena u Parseku 2014. Mihaela Marija Perković ga je ponijela do Londona pa su se čuli pozitivni odjeci i preko oceana.
 10. Izgubljeni pisac, glavni protagonist ove priče je pisac koji posjećuje svoj rodni kvart. Priča je objavljena 2014. u Ubiq-u pa možete naslutiti da nije sve tako jednostavno. Pravila ulice zauzimaju mjesto u ovom kvartu čineći jedno posve novo mjesto u koje se morate roditi da bi ga razumjeli.
 11. Pravilan raspored, još jedna priča smještena na dalekom planetu upravljanom redom i pravilima. Objavljena je u Ubiq-u 2013. Radnja prati jednog radnika, nimalo iznimnog, koji ima želju, nimalo grandioznu, ali u složenom društvu gdje je sve predodređeno i svaka radnja ima svoje vrijeme i mjesto, trebat će dosta vremena i manevriranja da se ta želja ostvari, ali srećom naš protagonist je naišao na upućenog pomagača.
 12. Izlazak iz zmajeve sjene, kratka priča fantazy tematike koja ponovno dotiče zmajeve i prikladno je objavljena 2013. u zbirci Priče o zmajevima. Ovdje susrećemo jedno selo, prikladno smješteno blizu Pazina, u njemu stvari stoje naglavce i jedna djevica priča sa zemljom.
 13. Vesta, još jedna instanca mog novog svemira. Na dalekom planetu su stari sa kolonizacimom pošle malo ukrivo, razmnožavanje se zagubilo negdje putem i protagonisti se nose sa životom bez beba. Objavljena je u SFerakonskoj zbirci Tamna, tmasta tvar 2013. nakon četvorogodišnje stanke uzrokovane šokom i izazovima prvog djeteta i prekinute rastrežnjenjem dolaska drugog.
 14. Triana na daskama, moja mainstream priča kojom se poigravam sa kazalištem, pisanjem i glumcima. Objavljena u časopisu Riječi 2009., prati dvije junakinje, onu koja piše i onu o kojoj se piše. Prva se zabavlja i dobije novu inspiraciju, dok druga završava prilično grubo i dramatično.
 15. Ključ,  je prva priča koju sam svjesno zamisila još davnih devedesetih, ali objavljena je tek 2009. u Ubiq-u. U toj priči pratimo jednu od prvih ekspedicija u daleki svemir sa ciljem kolonizacije, ustvari zadnju članicu te ekspedicije koja se nosi sa samoćom. Ludilo, ili prosvjetljenje, osobno se uvijek nadam drugom.
 16. Lijegati kasno, je priča koja se loptala između Ubiq-ua i  SFerakonske zbirke da bi završila u Strunama nemira, SFerakonskoj zbirci 2009. Priča je protkana književnim referencama na moje omiljene autore, i jednog bratovog. Pratimo u kratkim crtama junakov život kroz zatvor i dalje na dalekom planetu u galaksiji u koju ćemo uskoro otploviti.
 17. Vlastiti glas, nastavlja temu identiteta i seksualnosti koje su obilježile priče objavljene u Književnoj republici. Ovaj put u 2008. pišem o mladoj djevojci koja se kroz neugodno iskustvo na zabavi odluči izložiti svoje seksualno i životno opredjeljenje pred društvom.
 18. Magični okovi, prva objavljena priča u kojoj sam se okušala sa fantazyjem. Objavljena je u Zmajevom Zlatnom svitku, SFerakonskoj zbirci 2008. i požnjela je priličan uspijeh. Priča prati prkosnu djevojku koja ne vjeruje u lovačke priče i trgovcu koji ih priča. Na njezino iznenađenju u njegovim lovačkim pričama ima istine koja bude neugodno iskustvo za nju.
 19. Duga plovidba,  je priča koja je obilježila prvo pojavljivanje časopisa Ubiq kojeg je pokrenuo moj brat Tomislav Šakić sa svojim suradnikom Aleksandrom Žiljkom 2007. Tijekom godina sam im uskakala u brojeve koji su bili stidljivi sa stranicama. Pridonjela sam i prvom broju sa ovom pričom o dvoje lutalica koji se traže, a da to ni ne znaju. To je i prva priča na svemirskim brodovima i drugim planetima.
 20. Smiješak dnevno, je kratka priča o tamnoj ženi u Africi kojoj se pruža nova prilika uz neizbježne gubitke. Objavljena je u Zarezu 2007. i sad se može naći u njihovom online arhivu na linku u imenu. Kratka i slatka, mogla bi reći za ovaj maleni uradak.
 21. Košuta, pjesma elegičnih nota koja je osim u Sesvetskom obloku završila i u časopisu Poezija 2007.
 22. Lazanje za ime je nastavila niz izgubljenih i lažnih identiteta objavljenih u Književnoj republici, ovaj put 2007. godine. Ovdje susrećemo čovjeka koji je izgubio ime i traži nekoga da mu ga vrati.
 23. Izabrane pjesme, par pjesama je 2006. ušlo u Sesvetski oblok, Zbornik poezije zahvaljujući mom dragom prijatelju Ivanu Babiću koji me je uvijek poticao da više pišem, nažalost pjesme su s vremenom pale u drugi plan. Lagani ritam ovih pjesama mi možda vrati i ideju za zbirku u budućnosti.
 24. Krv i pijesak, priča objavljena 2006. u zbirci horora Zagrob. Moja prva priča u SFerakonskoj priči prati ženu koja djeluje neopterećeno i zavodljivo, ali demoni vrebaju iza naizgled običnih susreta.
 25. Ormar je priča objavljena u Književnoj republici davne 2005. kad je glavni urednik Velimir Visković uzviknuo da znam pisati, taj uzvik i dalje cijenim. To je priča koja započinje mrtvim čovjekom na podu javnog wc-a koji se suočava sa svojim greškama i seksualnošću. U njoj je položena nada za iskupljenje čak i u smrti.

 

 • Priče od 4-25 su objavljene pod pseudonimom Iva Šakić Ristić.